Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-diós torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
24 db babapiskóta
6 adag lehűtött, cukrozott kávé
5 dkg cukor
rum

Krém:

20 dkg cukor
6 dl tej
30 dkg margarin
Rumos szirup:1 dl víz+5 dkg cukor+3 cl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit zsírozzuk, lisztezzük, sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Piskóta: A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd lassan hozzáadagolva a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót, majd a felvert tojásfehérjét fakanállal óvatosan belekeverjük. Zsírozott, lisztezett mély tepsibe öntjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A sziruphoz 1 dl vízből 5 dkg cukorral sűrű szirupot főzünk, majd hozzáöntjük a rumot.
A krémhez a vaníliás pudingport 6 dl tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral, majd összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, majd rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát. Erre ismét krémet rakunk, majd rá a sziruppal meglocsolt piskóta. A maradék krémmel díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.

Alternatív elkészítés

Már három születésnapra megsütöttem, nagyon kiadós sütemény. Ez nem kerek torta, hanem téglalap, ebből kifolyólag kockára is lehet vágni, úgy kínálni. Ebben az esetben nem kell az oldalát is krémmel megkenni, elég csak a tetejét, és megszórni egy kis durvára vágott dióval. A babapiskóta mennyisége függ attól, hogy milyet vásárolunk. A 6 adag kávé pedig rengeteg, én kevesebbet szoktam lefőzni.
Rumos-diós torta Rumos-diós torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!