
Rumos gesztenyés bejgli vörös áfonyával


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Gesztenyés:
Diós:
Elkészítés
Előkészítés
Kibányászom a hűtő mélyéről a cipókat, és nekilátok az utolsó munkafázisnak.
A kis gombócokat téglalap alakúra nyújtom lisztezett deszkán. Kettéválasztok egy tojást, és a kinyújtott tésztát lekenem a fehérjével, majd jöhet rá a massza, nem túl vastagon. A két szélén kb. 1 cm csíkot kihagyok, mert ezt be fogjuk hajtani, ez lesz a kalácsunk szép piros rózsája.
Nem túl szorosan feltekerjük, majd lekenjük fehérjével, és hagyjuk megszáradni. Utána jöhet a sárgája, ha az is megszárad rajta, megszurkáljuk a tetejét finoman, majd mehet a sütőbe, amit előmelegítettünk 180 fokra. Kb. fél óra alatt szép aranybarnára sütjük.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a sót és a porcukrot. Elmorzsolom benne a margarint. A tejfölt meglangyosítom, elmorzsolom benne az élesztőt, és elkeverem a tojással, letakarva langyos helyen felfuttatom kicsit. A tejfölös masszát a liszthez keverve összedolgozom, négy egyenlő cipóra osztva celofánba csavarva hűtőbe teszem 24 órára.
Töltelék:
Gesztenyés:
A gesztenyemasszát összetöröm, hozzáadok minden hozzávalót. Az áfonyát előzőleg jól kiáztattam rumban, a masszához viszont a rum felét öntöm csak, a másik felét meghagyom a diós töltelékhez.
Diós:
A vizet összekeverem a porcukorral, majd felforralom, állandóan kevergetem, hogy ne kapjon le.
Hozzákeverem a darált diót, 1-2 perc alatt összefőzöm. Tűzről levéve hozzáadom a maradék rumot, és a fahéjat, majd hagyom teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás




Rumos gesztenyés bejgli vörös áfonyával
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Gesztenyés:
Diós:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Kibányászom a hűtő mélyéről a cipókat, és nekilátok az utolsó munkafázisnak.
A kis gombócokat téglalap alakúra nyújtom lisztezett deszkán. Kettéválasztok egy tojást, és a kinyújtott tésztát lekenem a fehérjével, majd jöhet rá a massza, nem túl vastagon. A két szélén kb. 1 cm csíkot kihagyok, mert ezt be fogjuk hajtani, ez lesz a kalácsunk szép piros rózsája.
Nem túl szorosan feltekerjük, majd lekenjük fehérjével, és hagyjuk megszáradni. Utána jöhet a sárgája, ha az is megszárad rajta, megszurkáljuk a tetejét finoman, majd mehet a sütőbe, amit előmelegítettünk 180 fokra. Kb. fél óra alatt szép aranybarnára sütjük.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a sót és a porcukrot. Elmorzsolom benne a margarint. A tejfölt meglangyosítom, elmorzsolom benne az élesztőt, és elkeverem a tojással, letakarva langyos helyen felfuttatom kicsit. A tejfölös masszát a liszthez keverve összedolgozom, négy egyenlő cipóra osztva celofánba csavarva hűtőbe teszem 24 órára.
Töltelék:
Gesztenyés:
A gesztenyemasszát összetöröm, hozzáadok minden hozzávalót. Az áfonyát előzőleg jól kiáztattam rumban, a masszához viszont a rum felét öntöm csak, a másik felét meghagyom a diós töltelékhez.
Diós:
A vizet összekeverem a porcukorral, majd felforralom, állandóan kevergetem, hogy ne kapjon le.
Hozzákeverem a darált diót, 1-2 perc alatt összefőzöm. Tűzről levéve hozzáadom a maradék rumot, és a fahéjat, majd hagyom teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?