Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos szelet

8 tojás
28 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
28 dkg őrölt mandula,vagy dió,vagy mogyoró
2 ek. rum
A sült tészta tetejére 3-4 ek. rum

Tetejére:

30 dkg porcukor
1 citrom leve
1 ek. rum
kb. 2 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. Beletesszük a mazsolát, citromhéját, a darált mandulát, vagy diót, vagy mogyorót. Jól elkeverjük, és beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe öntjük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Még melegen deszkára borítjuk, és megöntözzük 3-4 ek. rummal. Ha kihűlt elkészítjük a mázat. A hozzávalókat annyi vízzel keverjük kb. 15 percig, hogy sűrű nehezen folyó masszát kapjunk. A tésztára simítjuk és száradni hagyjuk.

Tálalás

Kb. 16-18 szelet

Tárolás

Szellős, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

A máznál figyeljünk a hozzáadott víz mennyiségére,csak óvatosan adagoljuk, nehogy túl folyós legyen a massza!
Rumos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!