Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos bagett

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos bagett

60 dkg liszt
4 dl tej
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál olvasztott vaj
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

Ezenkívül:

40 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót. A tejben elmorzsoljuk az élesztőt és belekavarjuk a cukrot, a tejfölt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tésztát megdagasztjuk, a végén pedig beledolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és 10 részre osztjuk. Mindegyiket téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Vizes ecsettel átkenjük, és reszelt sajtba hempergetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Sajtos bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!