Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos-húsos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
8 dkg vaj
0,5 dkg élesztő
80 ml -1 dl tej
1 kk. cukor
1 tojás
1 kk. só
2 kk. vegeta
csipet bors

Töltelék:

1 kisebb hagyma
15 dkg csirkemell
2,5 dl tej
1 cs. sajtszósz alap
2 db macisajt
2 db főtt tojás
1 ek. vaj
fél paradicsom
fél paprika
5-6 ek. tejföl
2 gerezed zúzott fokhagyma összekeverve
10 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt pici tejben a cukorral felfuttatom.

Elkészítés

A tésztához valókat a felfuttatott élesztővel összedolgozom és a kivajazott formába belenyomkodom, hogy pereme legyen, alufóliát teszek rá és nehezéket pl. babot és félreteszem pihenni kb. 15 percet. Ezután elősütöm a tésztát kb. 10 percig (a nehezékkel együtt)
Addig a tölteléket elkészítem. A vajon megfuttatom a hagymát, megpirítom a felkockázott húst, majd a felkockázott zöldségeket is.
A sajtszószt elkeverem a tejjel és hozzáöntöm a húshoz, kicsit főzöm majd beleteszem a tojást, sűrűsödésig főzöm. Elzárom a gázt és belekeverem a fokhagymás tejfölt is.
Az elősütött tésztáról leveszem a nehezéket, beletöltöm a masszát, rákockázom a főtt tojást, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm. Kb. 15-20 perc.
Sajtos-húsos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!