Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

250 ml tej
1 élesztő
1 dl olaj
fél ek olaj
1 ek só
500 g liszt
1 tojás

Töltéshez:

30 dkg reszelt sajt
15 dkg olvasztott margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Élesztőt felfuttatjuk.

Elkészítés

Az élesztőt langyos-cukros tejben megfuttatjuk, majd az olajjal és sóval együtt a liszthez adjuk, dagasztjuk, majd kb. 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztából 3 cipót formálunk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük mindent, és a szélesebbik oldaluknál megpakoljuk reszelt sajttal, és feltekerjük őket kifli alakba. Tepsibe tesszük, lekenjük tojással és kevés reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Sajt helyett sonkával, vagy maradék sült hússal is tölthetjük.
Sajtos kifli Sajtos kifli Sajtos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!