Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
8 dkg zsír
8 dkg margarin
8 dkg tejföl
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 ek. só (csapott)
15 dkg sajt

Lekenéshez:

2 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben az élesztőt felfuttatjuk, és hozzákeverjük a tojássárgákat. A lisztet a margarinnal, a zsírral, a sóval, és a tejföllel szétmorzsoljuk, ebbe öntjük az élesztős tojást, majd jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük minimum fél órát.
Ezután kinyújtjuk, megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, ráreszeljük a sajtot, kissé rányomkodjuk lisztes kézzel, végül felvágjuk kb. 16 cm-es rudakra. Ebből pereceket hajtogatunk. Megsütjük 190 fokos légkeveréses sütőben, 10-12 perc alatt.
Sajtos perec Sajtos perec Sajtos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!