Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos sós keksz rozmaringgal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos sós keksz rozmaringgal

100 g liszt
100 g ricotta
40 g vaj
2 kanál őrölt parmezán
1 tojássárgája
1 kiskanál rozmaring
bors (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az összetevőket egy nagy tálban összegyúrjuk. Átlátszó fóliában min. fél órát pihentetjük a hűtőben.
A sütőt 180°C -ra melegítjük.
A tésztát 5 mm vastagságúra kinyújtjuk két sütőpapír között. Kiszaggatjuk, fogpiszkálóval megszurkáljuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kb. 12-13percig sütjük.

Alternatív elkészítés

A vaj szobahőmérsékletű legyen.
Sajtos sós  keksz  rozmaringgal Sajtos sós  keksz  rozmaringgal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!