Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos stangli rudak, finoman (gluténmentes)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos stangli rudak, finoman (gluténmentes)

20 dkg GM liszt (Femini-Coelipan)
25 g zsír
65 g Rama
60-65 g tejföl
1 tojás
2 dkg reszelt sajt
1 tk. só
csipet szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. 1-1,5 órán át hűtőben tároljuk, hogy kicsit dermedjen a tészta. Ha letelt max. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval ízlés szerinti rudakat vágunk. Megkenjük tojással és szórunk rá sok-sok sajtot. :) 200 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha már langyos, akkor megehetjük. Nem kell aggódni, egy délután alatt elfogy! :)

Tálalás

Ebből nekem 1 nagyobb tepsivel lett.

Tárolás

Sokáig elállna, ha nem falnánk fel!

Alternatív elkészítés

Jó étvágyat!!
Sajtos stangli rudak, finoman (gluténmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
92 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!