Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos tallér /Magditól/

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos tallér /Magditól/

50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 db tojássárgája
2 dl tejföl
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Szalalkáli /5 g/
3 kávéskanál só /15 g/

kenéshez:

25 dkg sajt /reszelve/
25 dkg Vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajnak olyan lágynak kell lenni, hogy össze tudjuk keverni a reszelt sajttal, hogy kenni tudjuk vele a tésztát.

Elkészítés

A lisztet a Ramával, szalalkálival, sóval elmorzsolom, majd hozzáteszem a tojássárgáját, és a tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle, amit 1/2 órát pihentetünk, majd 4 cipóra osztjuk. A cipókat egyesével nagyon vékonyra 1-1 és fél mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a vajas sajt 1/4 részével. Feltekerjük és alufóliában lefagyasztjuk. A 4 cipóból 4 rúd lesz. A fagyasztóból akkor vesszük elő, amikor szeretnénk belőle valakit meg kínálni, kb. 1/2 órával előbb. Csak annyira engedjük, hogy meglágyuljon, hogy nagyon vékony /2-3 mm / szeleteket vághassunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és forró sütőbe kb. 180- 200 c fokon gyorsan sütjük kb. 4-5 perc, Sütő függvénye.

Tálalás

Én egy rúdból 40-50 db-ot csináltam.

Tárolás

Szobahőmérsékleten konyharuhával letakarva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Mivel én nagyon vékonyra csináltam szinte chips állagú, finom, ropogós volt. Ajánlatos csak annyit megsütni ami elfogy, később már nem annyira finom.
Sajtos tallér /Magditól/ Sajtos tallér /Magditól/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!