Sárga mázas, diós
Hozzávalók
Tészta:
21 dkg margarin
21 dkg cukor
21 dkg darált dió
18 dkg liszt
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
fél citrom reszelt héja
5 tojásfehérje
Máz:
5 tojássárgája
21 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd a diót, a liszttel elkevert sütőport és citrom héját hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett, normál méretű tepsibe simítjuk.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 25 -30 perc.
Máz:
A sárgáját a cukorral habosra keverjük fehéredésig.
A kisült süteményre azonnal ráöntjük.
A máz a forró sütemény tetején megdermed, nem szabad már a sütőbe tenni.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
A kisült süteményre azonnal ráöntjük.
A máz a forró sütemény tetején megdermed, nem szabad már a sütőbe tenni.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Személyes megjegyzés
Nagyon klassz, hamar elkészíthető jó kis vendégváró sütemény. Cappuccino, kávé mellé isteni!
Kedvencnek jelölöm
Sárga mázas, diós
Hozzávalók
Tészta:
21 dkg margarin
21 dkg cukor
21 dkg darált dió
18 dkg liszt
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
fél citrom reszelt héja
5 tojásfehérje
Máz:
5 tojássárgája
21 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd a diót, a liszttel elkevert sütőport és citrom héját hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett, normál méretű tepsibe simítjuk.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 25 -30 perc.
Máz:
A sárgáját a cukorral habosra keverjük fehéredésig.
A kisült süteményre azonnal ráöntjük.
A máz a forró sütemény tetején megdermed, nem szabad már a sütőbe tenni.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
A kisült süteményre azonnal ráöntjük.
A máz a forró sütemény tetején megdermed, nem szabad már a sütőbe tenni.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Személyes megjegyzés
Nagyon klassz, hamar elkészíthető jó kis vendégváró sütemény. Cappuccino, kávé mellé isteni!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?