Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárga mázas, diós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

21 dkg margarin
21 dkg cukor
21 dkg darált dió
18 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
5 tojásfehérje

Máz:

5 tojássárgája
21 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:

A margarint a cukorral kikeverjük, majd a diót, a liszttel elkevert sütőport és citrom héját hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett, normál méretű tepsibe simítjuk.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 25 -30 perc.

Máz:

A sárgáját a cukorral habosra keverjük fehéredésig.
A kisült süteményre azonnal ráöntjük.
A máz a forró sütemény tetején megdermed, nem szabad már a sütőbe tenni.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Személyes megjegyzés

Nagyon klassz, hamar elkészíthető jó kis vendégváró sütemény. Cappuccino, kávé mellé isteni!
Sárga mázas, diós Sárga mázas, diós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!