Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos habos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 tojássárgája

Töltelék:

20 dkg sárgabarack lekvár
40-50 dkg sárgabarack

Hab:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
Gáztepsi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackokat megmossuk, felszeleteljük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem állna össze, pici tejjel rásegítünk. Kisodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük a lekvárral és megrakjuk a sárgabarackkal. A tojásfehérjét felverjük habnak, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük, amíg jó kemény lesz, majd a sárgabarackra kenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon tovább sütjük még 15-20 percig.

Tálalás

Jó kiadós nagyon finom, főleg ilyenkor a friss barackból.
Sárgabarackos habos pite Sárgabarackos habos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!