Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos-joghurtos muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos-joghurtos muffin

250 g liszt
1 nagyobb tojás
150 g cukor
2 kisdoboz görög joghurt (2*125 g)
100 ml olaj
3 nagyobb sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral.

Elkészítés

A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

16 db muffin lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A barackot, ha elég apróra vágjuk, nem áztatja el a tésztát.
Sárgabarackos-joghurtos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!