Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos Nyári Torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

400 g liszt
200 g hideg vaj (darabokra vágva)
150 g porcukor
2 tojás
kevés reszelt citromhéj

Krémhez:

0,5 l tej
4 ek. kristálycukor
300 g sovány túró
200 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 barackbefőtt/ barack kompót

Díszítéshez:

Néhány sárgabarack
1 alma
3 kivi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a vajat feldaraboljuk, a hozzávalókat kimérjük.

Elkészítés

1. Tészta elkészítése
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.

Tálalás

Gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Mutatós, kellemes ízvilágú torta, könnyen elkészíthető a nyár gyümölcsiből.
Sárgabarackos Nyári Torta Sárgabarackos Nyári Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!