
Sárgabarackos Nyári Torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Sárgabarackos Nyári Torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?