Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos Nyári Torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

400 g liszt
200 g hideg vaj (darabokra vágva)
150 g porcukor
2 tojás
kevés reszelt citromhéj

Krémhez:

0,5 l tej
4 ek. kristálycukor
300 g sovány túró
200 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 barackbefőtt/ barack kompót

Díszítéshez:

Néhány sárgabarack
1 alma
3 kivi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a vajat feldaraboljuk, a hozzávalókat kimérjük.

Elkészítés

1. Tészta elkészítése
A lisztet a vajdarabokkal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citrom héjával gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Krém elkészítése
Ez alatt elkészítjük a torta krémjét. A fél liter tejet hidegen elkeverjük a 4 evőkanál kristálycukorral, a két pudingporral, majd folytonos kevergetés közben felforraljuk, jó sűrű krémet kapunk.
A túrót és a porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, a citrom lereszelt héját, és egy egész barackkompót tartalmát (a levét félretesszük).
A túrós krémet leöntjük a sűrű pudinggal, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A barackkompót levéből pár dl-t elkeverünk a két csomag zselatinnal, majd folytonos keverés közben felmelegítjük, és kanalanként a krémhez adagoljuk, alaposan elkeverjük.
Ez után a krémet 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Torta sütése
Az édes omlós tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát (a túlnyúló részeket levágjuk). Előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt kisül.
4. Torta töltése
A sütőből kivett tortát hagyjuk kihűlni, majd a hűtőből kivett krémet beleöntjük, és elsimítjuk (a teteje szép egyenletes legyen). Most az egész tortát műanyag fóliával lefedjük, és egy egész éjjelen át a hűtőben pihentetjük (így megszilárdul a krém, és a torta szép, vágható lesz).
5. Torta díszítése
Ez után a tortát tetszés szerint félhold alakúra vágott barackkal, kivivel, és almával díszítjük.

Tálalás

Gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Mutatós, kellemes ízvilágú torta, könnyen elkészíthető a nyár gyümölcsiből.
Sárgabarackos Nyári Torta Sárgabarackos Nyári Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!