Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgadinnyés-barackos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 kanál cukor
5 kanál liszt

Krémhez:

1 kisebb sárgadinnye
4 barack
2 csomag vaníliás krémpor
2,5 dl tej
4 dl tejszín
cukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tárolás

Hideg helyen.

Előkészítés

A barackot botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból szokásos kakaós piskótát sütünk, amit 3 lapba vágunk.
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.

Alternatív elkészítés

Fogyasztás előtt legalább fél napot tartsuk hűtőszekrényben, hogy a lapok jól átázzanak és átvegyék a barack és a dinnye ízét.
Sárgadinnyés-barackos torta Sárgadinnyés-barackos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!