
Sárgadinnyés-barackos torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Tárolás
Előkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.
Elkészítés
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.
Alternatív elkészítés



Sárgadinnyés-barackos torta
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Tárolás
Előkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük.
A sárgadinnyének zöld színű a húsa, mi cukordinnyének hívjuk. A feléből kivágtam a díszítéshez szükséges formákat. A többit botmixerrel pépesített ebből 2,5 decit használtam fel.
Elkészítés
Krém: 2,5 deci tejből és 2,5 deci dinnyepépből meg a 2 vaníliás krémporból mixerrel krémet kavarunk, és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a tejszínhab felét.
A tortalapokat előbb a barackpéppel kenjük meg, aztán jön a krém, végül egy vékony réteg tejszínhab.
Tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítjük.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?