Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Snikers-szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojásfehérje
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál liszt

Krém:

6 tojássárgája
10 evőkanál cukor
20 dkg vagdalt és pörkölt dió
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg étcsokoládé + 2 evőkanál olaj
20 dkg fehér csokoládé + 2 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Diót pörkölni és megvágni. Diót darálni.

Elkészítés

A tojásfehérjét felverjük a cukorral és hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 30 perc és 180 fok.
5 evőkanál cukrot felteszünk karamellizálódni és közben a tojások sárgáját a maradék 5 evőkanál cukorral habosra kikavarjuk. Mikor a cukor teljesen megkaramellizálódott, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint . Amikor a margarin is elolvadt hozzáadjuk a pörkölt és vagdalt diót és besűrítjük a cukorral habosra kikavart tojássárgával. Kicsit hűlni hagyjuk.
A piskóta ha kihűlt rákenjük a felolvasztott és olajjal elkevert fehér csokit .
Mikor megkötött a fehércsoki, rákenjük a krémet. A krém tetejére rákenjük az olvasztott étcsokoládét és hagyjuk kihűlni az egészet!

Tárolás

Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Snikers-szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!