Snikers-szelet
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
5 evőkanál cukrot felteszünk karamellizálódni és közben a tojások sárgáját a maradék 5 evőkanál cukorral habosra kikavarjuk. Mikor a cukor teljesen megkaramellizálódott, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint . Amikor a margarin is elolvadt hozzáadjuk a pörkölt és vagdalt diót és besűrítjük a cukorral habosra kikavart tojássárgával. Kicsit hűlni hagyjuk.
A piskóta ha kihűlt rákenjük a felolvasztott és olajjal elkevert fehér csokit .
Mikor megkötött a fehércsoki, rákenjük a krémet. A krém tetejére rákenjük az olvasztott étcsokoládét és hagyjuk kihűlni az egészet!
Tárolás
Snikers-szelet
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
5 evőkanál cukrot felteszünk karamellizálódni és közben a tojások sárgáját a maradék 5 evőkanál cukorral habosra kikavarjuk. Mikor a cukor teljesen megkaramellizálódott, akkor hozzáadjuk a vajat/margarint . Amikor a margarin is elolvadt hozzáadjuk a pörkölt és vagdalt diót és besűrítjük a cukorral habosra kikavart tojássárgával. Kicsit hűlni hagyjuk.
A piskóta ha kihűlt rákenjük a felolvasztott és olajjal elkevert fehér csokit .
Mikor megkötött a fehércsoki, rákenjük a krémet. A krém tetejére rákenjük az olvasztott étcsokoládét és hagyjuk kihűlni az egészet!
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?