
Somlói galuska


Hozzávalók
Tésztához:
Sima:
Kakaós:
Diós:
Krém:
Öntet:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Somlói galuska
Hozzávalók
Tésztához:
Sima:
Diós:
Krém:
Öntet:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?