Somlói galuska
Hozzávalók
Tésztához:
Sima:
3 egész tojás
3 ek. cukor
3 ek rétesliszt
Kakaós:
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. rétesliszt
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Diós:
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. rétesliszt
2 ek. darált dió
Krém:
5+1 dl tej
10 dkg cukor
2 tojássárgája
4 ek. liszt
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 ek. margarin
Öntet:
30 dkg csoki
4 dl tejszín
pár csepp rumaroma
10 dkg porcukor
Továbbá:
3 dl tejben elkevert pár csepp rumaroma
2 dl felvert habtejszín
Elkészítés
Elkészítés
A tésztáknak az elkészítése módja ugyanaz, de külön- külön kell elkészíteni és megsütni őket. Tehát a fehérjékből habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül fakanállal belekeverjük a lisztet (opcionálisan diót, kakaót). 180 fokon 12 perc alatt sütünk meg egyet.
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Tálalás
Egyszerűen tányérra kanalazva tálaljuk. 8-10 főnek elég adag.
Alternatív elkészítés
Tetejét egész, vagy darabolt dióval szórhatjuk meg.
Kedvencnek jelölöm
Somlói galuska
Hozzávalók
Tésztához:
Sima:
3 egész tojás
3 ek. cukor
3 ek rétesliszt
Diós:
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. rétesliszt
2 ek. darált dió
Krém:
5+1 dl tej
10 dkg cukor
2 tojássárgája
4 ek. liszt
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 ek. margarin
Öntet:
30 dkg csoki
4 dl tejszín
pár csepp rumaroma
10 dkg porcukor
Továbbá:
3 dl tejben elkevert pár csepp rumaroma
2 dl felvert habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztáknak az elkészítése módja ugyanaz, de külön- külön kell elkészíteni és megsütni őket. Tehát a fehérjékből habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül fakanállal belekeverjük a lisztet (opcionálisan diót, kakaót). 180 fokon 12 perc alatt sütünk meg egyet.
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.
Tálalás
Egyszerűen tányérra kanalazva tálaljuk. 8-10 főnek elég adag.
Alternatív elkészítés
Tetejét egész, vagy darabolt dióval szórhatjuk meg.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?