Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

Sima:

3 egész tojás
3 ek. cukor
3 ek rétesliszt

Kakaós:

3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. rétesliszt

Diós:

3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. rétesliszt
2 ek. darált dió

Krém:

5+1 dl tej
10 dkg cukor
2 tojássárgája
4 ek. liszt
1 ek. margarin

Öntet:

30 dkg csoki
4 dl tejszín
pár csepp rumaroma
10 dkg porcukor

Továbbá:

3 dl tejben elkevert pár csepp rumaroma
2 dl felvert habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztáknak az elkészítése módja ugyanaz, de külön- külön kell elkészíteni és megsütni őket. Tehát a fehérjékből habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül fakanállal belekeverjük a lisztet (opcionálisan diót, kakaót). 180 fokon 12 perc alatt sütünk meg egyet.
Krém: 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk az 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. margarint. Hűlni hagyjuk.
Öntet: a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot, és lassú tűzön felforraljuk. Kevergetve kihűtjük, majd pár csepp rumaromát adunk hozzá.
A kisült, kihűlt tésztákat felkockázzuk, és vegyesen beleszórunk egy réteget egy tálba (amibe tálalni szeretnénk), meglocsoljuk rumos tejjel, majd krémet kanalazunk rá, majd egy kevés csoki öntetet, erre jön egy újabb vegyes piskóta réteg és így tovább. Tetejére rumos tejjel meglocsolt piskóta réteg megy. Díszíthetjük felvert tejszínnel, és a csoki öntettel.

Tálalás

Egyszerűen tányérra kanalazva tálaljuk. 8-10 főnek elég adag.

Alternatív elkészítés

Tetejét egész, vagy darabolt dióval szórhatjuk meg.
Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!