
Somlói galuska


Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a diókrémhez:
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vanília aromát és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Kb. 15 percig sütjük, mint a kakaós piskótát, ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A diókrém készítése:
A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A kakaós piskótát megkenjük a krémmel és a vaníliás piskótával befedjük.
A csokoládékrém készítése:
A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral, liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a vaníliás piskótára. Hagyjuk dermedni. Végül a tejszínhabból vert habbal befedjük és hűtőben pihentetjük 5 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.
Tálalás


Somlói galuska
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a diókrémhez:
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vanília aromát és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Kb. 15 percig sütjük, mint a kakaós piskótát, ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A diókrém készítése:
A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A kakaós piskótát megkenjük a krémmel és a vaníliás piskótával befedjük.
A csokoládékrém készítése:
A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral, liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a vaníliás piskótára. Hagyjuk dermedni. Végül a tejszínhabból vert habbal befedjük és hűtőben pihentetjük 5 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?