Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 csapott evőkanál liszt
5 ml vanília aroma /vagy Dr. Oetker Vanillincukor/
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Hozzávalók a diókrémhez:

10 dkg vaj
10 dkg darált dió
2 dl tej
1 púpozott evőkanál cukor
1 evőkanál rum /vagy rumaroma/
1 púpozott kávéskanál liszt

Hozzávalók a csokoládékrémhez:

2 dl tej
1 tojás
1 púpozott evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 púpozott kávéskanál liszt
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Négyzet vagy téglalap alakú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180C-fokra melegítjük. A csokoládés piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és beleöntjük a tepsibe. Kb. 15 percig sütjük / sütőtől függ/. Amikor megsült a piskótánk lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vanília aromát és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Kb. 15 percig sütjük, mint a kakaós piskótát, ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A diókrém készítése:
A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A kakaós piskótát megkenjük a krémmel és a vaníliás piskótával befedjük.
A csokoládékrém készítése:
A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral, liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a vaníliás piskótára. Hagyjuk dermedni. Végül a tejszínhabból vert habbal befedjük és hűtőben pihentetjük 5 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.

Tálalás

6 személyre.
Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!