
Somlói galuska (hamis)


Hozzávalók
Somlói galuska (hamis)
Krémhez:
Locsoláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A piskótát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
Krém készítése:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd a tejjel sűrű krémmé főzzük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint. Ha kihűlt a krém, rétegezzük a piskótával úgy, hogy a rumos tejjel meglocsoljuk a piskótát. Tetejére krém kerüljön. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
Tárolás


Somlói galuska (hamis)
Hozzávalók
Somlói galuska (hamis)
Krémhez:
Locsoláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A piskótát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
Krém készítése:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd a tejjel sűrű krémmé főzzük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint. Ha kihűlt a krém, rétegezzük a piskótával úgy, hogy a rumos tejjel meglocsoljuk a piskótát. Tetejére krém kerüljön. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?