Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska (hamis)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Somlói galuska (hamis)

8 tojásból piskótalap

Krémhez:

10 dkg margarin
1 liter tej
16 dkg cukor
3 ek liszt

Locsoláshoz:

1/2 dl rum
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Magas falu jénai tálban készítettem.

Elkészítés

Elkészítés:
A piskótát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
Krém készítése:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd a tejjel sűrű krémmé főzzük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint. Ha kihűlt a krém, rétegezzük a piskótával úgy, hogy a rumos tejjel meglocsoljuk a piskótát. Tetejére krém kerüljön. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.

Tárolás

Az elkészített süteményt ajánlott hűtőszekrényben tartani!
Somlói galuska (hamis)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!