Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A sárga piskótához:

4 evőkanál liszt
4 db tojás
4 evőkanál cukor

A barna piskótához:

4 db tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor

A vanília pudinghoz:

4 dl tej
4 evőkanál cukor

A csokoládés pudinghoz:

4 dl tej
4 evőkanál cukor

A tetejére:

0.5 dl növényi habtejszín

Az öntethez:

2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a piskótalapokat. Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal. A kakaós piskótára kenjük a vanília pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokipudinggal megkenünk, majd végül rátesszük a habtejszínt. 2-3 evőkanál vizet, cukrot, kakaóport összemelegítünk, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól kifagyasztjuk.
Somlói kocka Somlói kocka Somlói kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!