Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga tészta:

4 tojás
4 ek. víz
4 ek. cukor
4 ek. liszt

Barna tészta:

4 tojás
4 ek. víz
4 ek. cukor
3 ek. liszt

Sárga krém:

8 dl tej

Barna krém:

8 dl tej
7 ek. cukor

Tetejére:

0,5 l tejszín
2 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először megsütöm a sárga, majd a barna tésztát.
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.
Somlói szelet Somlói szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!