
Somlói szelet


Hozzávalók
Sárga tészta:
Barna tészta:
Sárga krém:
Barna krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.



Somlói szelet
Hozzávalók
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?