
Sonkás-brokkolis pizza fokhagymás-tejfölös alappal


Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Forma kikenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
A megtisztított brokkolit forró, sós vízbe dobjuk, és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy pizza formát kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme.
A fokhagymás tejfölt egyenletesen elkenjük rajta.
A sonkaszeleteket rárakosgatjuk.
A brokkoli rózsákat körbe rendezzük a pizzán.
Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokon, 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás


Sonkás-brokkolis pizza fokhagymás-tejfölös alappal
Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Forma kikenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A megtisztított brokkolit forró, sós vízbe dobjuk, és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy pizza formát kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme.
A fokhagymás tejfölt egyenletesen elkenjük rajta.
A sonkaszeleteket rárakosgatjuk.
A brokkoli rózsákat körbe rendezzük a pizzán.
Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokon, 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?