Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-tejfölös kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 pohár tejföl
1 pohár zsír (mindegy milyen zsír, csak szűkösen)
3 pohár liszt
3 dkg élesztő

Töltelék:

5-6 dkg apróra vágott sonka
5 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejföl
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mérték pohár= tejfölös pohár.

Elkészítés

A tésztához az élesztőt kézzel elkeverem a tejfölben, aztán beleteszem a többi hozzávalót. Összegyúrom két bucivá, majd a bucikat lisztezett deszkán kerekre nyújtom. A töltelékhez mindent összekeverek, és a kinyújtott tésztára halmozom. Ezután késsel, vagy pizza-vágóval 16 egyenlő cikkre vágom. Feltekerem őket kifli szerűen. A kiflik tetejére reszelt sajtot szórok.
200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.

Tálalás

32 darab kis kifli lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom és omlós lesz a végeredmény.
Jó étvágyat kívánok!
Sonkás-tejfölös kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!