
Sonkás-tormás kovászos kiflik



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 ml langyos tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
2 darab keményre főtt tojás (M-es)
25 g mustár
25 g reszelt torma (csípős)
só
kb. 180 g főtt sonka
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A sonkás-tormás kovászos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A főtt sonkát apró kockákra vágjuk. A tejet felmelegítjük és a vajat vagy margarint megolvasztjuk benne.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a rozskovászt, az élesztőt, a tej-zsiradék keveréket, majd a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A megkelt tésztát röviden átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Mindhármat lisztezett felületen 1-1 kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindhárom kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A megpucolt tojásokat a mustárral és a tormával késes aprítóban krémesre törjük, majd kevés sóval ízesítjük.
Az így kapott krémmel vékonyan megkenjük a háromszögek szélesebbik oldalát úgy, hogy körben egy kis peremet üresen hagyunk. A töltelékkel megkent részen elosztjuk a kockákra vágott sonkát. A szélesebbik oldaluktól indítva feltekerjük a tészta háromszögeket, majd a végeiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk. A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét lekenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kovászos kifliket a tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a rozskovászt, az élesztőt, a tej-zsiradék keveréket, majd a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A megkelt tésztát röviden átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Mindhármat lisztezett felületen 1-1 kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindhárom kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A megpucolt tojásokat a mustárral és a tormával késes aprítóban krémesre törjük, majd kevés sóval ízesítjük.
Az így kapott krémmel vékonyan megkenjük a háromszögek szélesebbik oldalát úgy, hogy körben egy kis peremet üresen hagyunk. A töltelékkel megkent részen elosztjuk a kockákra vágott sonkát. A szélesebbik oldaluktól indítva feltekerjük a tészta háromszögeket, majd a végeiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk. A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét lekenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kovászos kifliket a tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:
A kiflik tetejét sütés előtt megszórhatjuk sajttal vagy szezámmaggal.

Kedvencnek jelölöm

Sonkás-tormás kovászos kiflik
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 ml langyos tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
2 darab keményre főtt tojás (M-es)
25 g mustár
25 g reszelt torma (csípős)
só
kb. 180 g főtt sonka
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sonkás-tormás kovászos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A főtt sonkát apró kockákra vágjuk. A tejet felmelegítjük és a vajat vagy margarint megolvasztjuk benne.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a rozskovászt, az élesztőt, a tej-zsiradék keveréket, majd a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A megkelt tésztát röviden átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Mindhármat lisztezett felületen 1-1 kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindhárom kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A megpucolt tojásokat a mustárral és a tormával késes aprítóban krémesre törjük, majd kevés sóval ízesítjük.
Az így kapott krémmel vékonyan megkenjük a háromszögek szélesebbik oldalát úgy, hogy körben egy kis peremet üresen hagyunk. A töltelékkel megkent részen elosztjuk a kockákra vágott sonkát. A szélesebbik oldaluktól indítva feltekerjük a tészta háromszögeket, majd a végeiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk. A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét lekenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kovászos kifliket a tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük és hozzáadjuk a rozskovászt, az élesztőt, a tej-zsiradék keveréket, majd a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A megkelt tésztát röviden átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Mindhármat lisztezett felületen 1-1 kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindhárom kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.
Töltelék:
A megpucolt tojásokat a mustárral és a tormával késes aprítóban krémesre törjük, majd kevés sóval ízesítjük.
Az így kapott krémmel vékonyan megkenjük a háromszögek szélesebbik oldalát úgy, hogy körben egy kis peremet üresen hagyunk. A töltelékkel megkent részen elosztjuk a kockákra vágott sonkát. A szélesebbik oldaluktól indítva feltekerjük a tészta háromszögeket, majd a végeiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk. A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét lekenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kovászos kifliket a tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:
A kiflik tetejét sütés előtt megszórhatjuk sajttal vagy szezámmaggal.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?