Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós - sajtos rúd 2

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós - sajtos rúd 2

1 kg liszt
1 ek. só
15 dkg Rama
15 dkg fagyos sertészsír
15 dkg reszelt trappista
4 tojássárgája
2 mokkáskanál őrölt bors
3 mokkáskanál őrölt kömény
kb. 14 evőkanál tejföl

Tetejére:

2 tojásfehérje
1/2 mokkáskanál őrölt paprika
10 dkg reszelt sajt
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Liszthez hozzáadjuk a sót, sütőport, fűszereket /aki nem szereti ki is hagyhatja belőle/. Elmorzsoljuk a Ramával, és zsírral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel is összekeverjük, végül a tojások sárgáját és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. 15 percet letakarva pihentetjük, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. A tojások fehérjét a paprikával jó habosra és csomómentesre villával felverjük, a tészta tetejére kenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, a tészta felére a sajt tetejére szórhat köménymagot is. Ujjnyi széles csíkokra, majd ízlés szerinti nagyságú rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180-on kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 2,5 kg

Tárolás

Konyharuhával letakarva.

Alternatív elkészítés

Nagyon könnyű felvágni pizza szeletelővel, amit vagy lisztezünk, vagy étolajjal bekenünk.
Sós - sajtos rúd 2

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!