Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Spenótos keksz

40 dkg tönkölyliszt
20 dkg margarin
2 db tojássárgája
10 dkg spenót püré
1 kk. só
1 mk. bors
4-5 gerezd fokhagyma zúzva
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Spenót püré elkészítése, vagy a fagyasztott paraj kiolvasztása.

Elkészítés

Jól formázható tésztát készítünk, szükség szerint kevés tejfölt adunk hozzá. Egy órát pihentetjük. 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, derelye vágóval kis kockákat szabunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 C-on, 15 percig sütjük.

Tárolás

Jól zárható dobozban 2 hétig eláll.
Spenótos keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!