Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sültzöldség-krémleves

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-5 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-5 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

némi olívaolaj

Krémleveshez:

200 g karfiol (előkészítve mérjük le)
200 g édesburgonya (előkészítve mérjük le)
100 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
100 g paszternák (előkészítve mérjük le)
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
kb. 3 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
600 ml zöldségalaplé

Tálaláshoz:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és kimérünk belőle 200 g-ot. Az édesburgonyát, a sárgarépát és a paszternákot megmossuk, meghámozzuk, kimérünk belőlük 200, illetve 100-100 g-ot, majd közepes méretű darabokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és negyedeljük. A fokhagymát egészben hagyjuk (héjastól), és keresztben kettévágjuk. A tepsit kikenjük kevés olívaolajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A zöldségeket elrendezzük a tepsiben egy rétegben, a tetejükre olívaolajat locsolunk és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majd óvatosan összeforgatjuk (arra figyeljünk, hogy a kettévágott fokhagymát vágási felülettel felfelé helyezzük a tepsire, és alaposan kenjük át olajjal). A tepsit lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a zöldségeket puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 55-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit kivesszük a sütőből, és a sült zöldségeket alufólia alatt hagyjuk kicsit hűlni. Ezután egy nagyobb lábasba tesszük (a puha fokhagymahúst kinyomkodjuk a héjból), hozzáadjuk a zöldségalaplét, botmixerrel krémesre törjük, és felforrósítjuk. A Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben felforraljuk.

A levest forrón, kevés Cuisine VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tippek:

A leveshez zöldségalaplé helyett csirkealaplét vagy vizet is használhatunk.
Tetszőleges kenyérfélével vagy pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk a levest.
Sültzöldség-krémleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!