Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Süni torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Süni torta

8 darab tojás
8 kanál cukor
6 kanál liszt

Krémhez:

1 liter tej
250 g margarin
250 g gesztenyepüré
rumaroma
meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 8 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 2 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat. Ha kihűlt süni formára vágjuk (a felső lap néhány centivel lehet nagyobb, mint az alsó)
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a rumaromával, a margarinnal, a gesztenyepürével (kiveszünk belőle a süni külsejének), a meggy szemekkel és az apró kockákra vágott piskóta maradékkal! Az egész masszát ráhalmozzuk a kisebbik piskótára és beterítjük a nagyobbikkal, rákenünk a félretett krémből egy vékony réteget, habzsákkal tüskéket nyomkodunk, szemét, orrát és a fülét olvasztott csokiból készítjük!!!
Süni torta Süni torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!