Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sváb perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

TÉSZTA:

1 kg liszt
kb. 5 dl tej
pici cukor
1 cs. friss élesztő
2 evőkanálnyi só
10 dkg puha margarin

FŐZÉSHEZ:

2 l víz
6 evőkanálnyi szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot keverünk hozzá és felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, a sót és a puha margarint. Hólyagos tésztává dagasztjuk, majd 15-20 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a tésztacipókat, konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet a szódabikarbónával együtt.
A tésztacipókat rudakká sodorjuk és perecekké formázzuk.
A pereceket szűrőlapát segítségével a lobogó vízbe mártjuk kb. 30 másodpercig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a fürdőzésen átesett pereceket és kb. 30 percig hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük őket.
Sütés előtt picit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

15-20 db.

Alternatív elkészítés

Sütés előtt ízlés szerint megszórhatjuk durva sóval, reszelt sajttal vagy magvakkal /szezámmag, napraforgó, tökmag stb./
Sváb perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!