
Sváb perec


Hozzávalók
TÉSZTA:
FŐZÉSHEZ:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, a sót és a puha margarint. Hólyagos tésztává dagasztjuk, majd 15-20 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a tésztacipókat, konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet a szódabikarbónával együtt.
A tésztacipókat rudakká sodorjuk és perecekké formázzuk.
A pereceket szűrőlapát segítségével a lobogó vízbe mártjuk kb. 30 másodpercig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a fürdőzésen átesett pereceket és kb. 30 percig hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük őket.
Sütés előtt picit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Sváb perec
Hozzávalók
TÉSZTA:
FŐZÉSHEZ:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, a sót és a puha margarint. Hólyagos tésztává dagasztjuk, majd 15-20 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a tésztacipókat, konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet a szódabikarbónával együtt.
A tésztacipókat rudakká sodorjuk és perecekké formázzuk.
A pereceket szűrőlapát segítségével a lobogó vízbe mártjuk kb. 30 másodpercig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a fürdőzésen átesett pereceket és kb. 30 percig hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük őket.
Sütés előtt picit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?