Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sváb perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

TÉSZTA:

1 kg liszt
kb. 5 dl tej
pici cukor
1 cs. friss élesztő
2 evőkanálnyi só
10 dkg puha margarin

FŐZÉSHEZ:

2 l víz
6 evőkanálnyi szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot keverünk hozzá és felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, a sót és a puha margarint. Hólyagos tésztává dagasztjuk, majd 15-20 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a tésztacipókat, konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet a szódabikarbónával együtt.
A tésztacipókat rudakká sodorjuk és perecekké formázzuk.
A pereceket szűrőlapát segítségével a lobogó vízbe mártjuk kb. 30 másodpercig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a fürdőzésen átesett pereceket és kb. 30 percig hűtőben vagy hideg helyen pihentetjük őket.
Sütés előtt picit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

15-20 db.

Alternatív elkészítés

Sütés előtt ízlés szerint megszórhatjuk durva sóval, reszelt sajttal vagy magvakkal /szezámmag, napraforgó, tökmag stb./
Sváb perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!