Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szabolcsi almás máktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg tojásfehérje (kb. 13 tojásból)
30 dkg cukor
20 dkg darált mák
6 dkg darált keksz
10 dkg reszelt alma
1 citrom reszelt héja

Krém:

6 dl tej
15 dkg cukor
7 dkg étkezési keményítő
3 tojássárgája
25 dkg tejszínhab

Almatöltelék:

5 dkg vaj
5 dkg cukor
pici fahéj
1 citrom leve
1/2 kg reszelt alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Fontos, hogy a tölteléket hagyjuk mindig jól kihűlni! Ha ebben a sorrendben készíted, nem lesz káosz a konyhában.

Elkészítés

Először az almatölteléket készítjük el: a reszelt almát, cukorral, fahéjjal és a citrom levével a vajon megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni.

Krém: Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A többi tejet, a cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Tészta: A mákot, a darált kekszet, a citromhéjjal és a reszelt almával összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a mákos keverékhez. Sütőpapíros kerek tortaformában 6 lapot sütünk belőle. 200 fokon 12-14 perc alatt. Nekem 2 merőkanál jutott egy lapra.

Összeállítás: A lapok közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. 3 réteg krém és 2 réteg alma. Az összeállítás után megkenjük a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.

Tálalás

8-10 szelet lesz belőle, attól függően, hogy mekkora szeleteket vágunk.

Tárolás

Mindenképpen hűvös helyen, legjobb hűtőben tárolni, hiszen "nyers" tejszín van a krémben. Ha a bacikat nem is nézzük, akkor is meleg helyen könnyen szétfolynának a rétegek.

Alternatív elkészítés

A díszítés mindenkinek az ízlésére, és kreativitására van bízva! Tudom, hogy kicsit drága a tojások miatt, de egyszer, egy különleges alkalomra, pl.: szülinapra érdemes elkészíteni, mert nagyon finom!
Szabolcsi almás máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!