Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szabolcsi almás máktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg tojásfehérje (kb. 13 tojásból)
30 dkg cukor
20 dkg darált mák
6 dkg darált keksz
10 dkg reszelt alma
1 citrom reszelt héja

Krém:

6 dl tej
15 dkg cukor
7 dkg étkezési keményítő
3 tojássárgája
25 dkg tejszínhab

Almatöltelék:

5 dkg vaj
5 dkg cukor
pici fahéj
1 citrom leve
1/2 kg reszelt alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Fontos, hogy a tölteléket hagyjuk mindig jól kihűlni! Ha ebben a sorrendben készíted, nem lesz káosz a konyhában.

Elkészítés

Először az almatölteléket készítjük el: a reszelt almát, cukorral, fahéjjal és a citrom levével a vajon megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni.

Krém: Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A többi tejet, a cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Tészta: A mákot, a darált kekszet, a citromhéjjal és a reszelt almával összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a mákos keverékhez. Sütőpapíros kerek tortaformában 6 lapot sütünk belőle. 200 fokon 12-14 perc alatt. Nekem 2 merőkanál jutott egy lapra.

Összeállítás: A lapok közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. 3 réteg krém és 2 réteg alma. Az összeállítás után megkenjük a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.

Tálalás

8-10 szelet lesz belőle, attól függően, hogy mekkora szeleteket vágunk.

Tárolás

Mindenképpen hűvös helyen, legjobb hűtőben tárolni, hiszen "nyers" tejszín van a krémben. Ha a bacikat nem is nézzük, akkor is meleg helyen könnyen szétfolynának a rétegek.

Alternatív elkészítés

A díszítés mindenkinek az ízlésére, és kreativitására van bízva! Tudom, hogy kicsit drága a tojások miatt, de egyszer, egy különleges alkalomra, pl.: szülinapra érdemes elkészíteni, mert nagyon finom!
Szabolcsi almás máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!