
Szabolcsi almás máktorta


Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Almatöltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Krém: Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A többi tejet, a cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Tészta: A mákot, a darált kekszet, a citromhéjjal és a reszelt almával összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a mákos keverékhez. Sütőpapíros kerek tortaformában 6 lapot sütünk belőle. 200 fokon 12-14 perc alatt. Nekem 2 merőkanál jutott egy lapra.
Összeállítás: A lapok közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. 3 réteg krém és 2 réteg alma. Az összeállítás után megkenjük a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Szabolcsi almás máktorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Almatöltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Krém: Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A többi tejet, a cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Tészta: A mákot, a darált kekszet, a citromhéjjal és a reszelt almával összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a mákos keverékhez. Sütőpapíros kerek tortaformában 6 lapot sütünk belőle. 200 fokon 12-14 perc alatt. Nekem 2 merőkanál jutott egy lapra.
Összeállítás: A lapok közé felváltva rétegezzük a krémet és az almás tölteléket. 3 réteg krém és 2 réteg alma. Az összeállítás után megkenjük a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?