
Szalámis pizza paradicsomos alappal


Hozzávalók
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Forma kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A szalámit vékonyra vágjuk, a szalonnát a zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnára öntjük a paradicsomlevet, felforraljuk és megszórjuk liszttel, majd addig főzzük, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik. A kukoricát megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük. A lilahagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a szalonnás szósszal.
Tetszőleges elrendezéssel rárakjuk a feltétet: szalámit, lilahagymát és a kukoricát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Szalámis pizza paradicsomos alappal
Hozzávalók
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Forma kikenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szalámit vékonyra vágjuk, a szalonnát a zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnára öntjük a paradicsomlevet, felforraljuk és megszórjuk liszttel, majd addig főzzük, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik. A kukoricát megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük. A lilahagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a szalonnás szósszal.
Tetszőleges elrendezéssel rárakjuk a feltétet: szalámit, lilahagymát és a kukoricát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?