Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis pizza paradicsomos alappal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
0,5 dl olaj

Szószhoz:

2 dl zöldfűszeres paradicsomlé
2 evőkanál liszt
7 dkg szalonna

Feltéthez:

10 dkg szalámi száraz, csemege
1 marék kukorica
1 fej lilahagyma
10 dkg sajt

Forma kikenéséhez:

2 dkg margarin
1 evőkanál liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan megdagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen konyharuhával letakarva, duplájára kelesztjük.
A szalámit vékonyra vágjuk, a szalonnát a zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnára öntjük a paradicsomlevet, felforraljuk és megszórjuk liszttel, majd addig főzzük, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik. A kukoricát megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük. A lilahagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a szalonnás szósszal.
Tetszőleges elrendezéssel rárakjuk a feltétet: szalámit, lilahagymát és a kukoricát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.

Tálalás

6 szelet.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A zöldfűszeres paradicsomlé natúr paradicsomlé, morzsolt petrezselyem, oregánó, bazsalikom hozzáadásával is készíthető.
Szalámis pizza paradicsomos alappal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!