Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalvéta kosárka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szalvéta kosárka

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
1 tasak tejszínízű pudingpor
5 dl tej
2 ek. cukor
1 ek. porcukor (szóráshoz)
1 ml vanília aroma
10 dkg szőlő (12 szem)
15 dkg mascarpone
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy muffinsütőt előkészítünk.

Elkészítés

A tejet cukorral felforraljuk, és a pudingport kevés hideg tejjel, amit félretettünk kb. 1 dl elkeverjük csomómentesre, és a forró tejhez adjuk, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, és a vanília aromát belekeverjük, majd a krémsajtot is belekeverjük. Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat egyszerre 4-et, hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Mintha szalvétát tennénk bele, csak forgassuk el, hogy körbe legyenek a lapok. Kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt. A kihűlt kosarakba töltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe tegyünk leszemezett szőlőt. Ezután tegyük hűtőbe. Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.

Tálalás

2 adag is készülhet belőle. Más ízesítéssel.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A harmadik képen tutti-frutti pudinggal készült, és Smartis cukorral díszítve a gyerekek kedvére. Ebbe a pudingba tejfölt kevertem 2 evőkanállal.
Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!