Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szedres pite

7.5 dkg puha margarin
10 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
10 dkg liszt
5 dkg keményítő
2 marék szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor először felolvasztjuk, majd a felesleges lét leitatjuk róla.

Elkészítés

A margarint, a cukrokat, a sóval habosra keverem. Apránként a tojásokat, a lisztet, a keményítőt, a sütőport belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen, és megszórjuk a gyümölccsel. Kissé belenyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

4-6 személynek, akár uzsonnára is.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Porcukorral megszórva, vagy vanília sodóval még ízletesebbé tehetjük tálalásnál. De akár egyszerűen tejszínhabot is nyomhatunk rá, de így önmagában is fogyaszthatjuk.

Én nem csak szedret, hanem málnát is tettem bele.
Szedres pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!