Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szezámmagos kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
1 dl olaj
3 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor

Kenéshez:

3 dkg margarin
7 dkg sajt

Szóráshoz,kenéshez:

1 kisebb tojás
2 dkg szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Meleg helyen a tésztát 40 percig kelesztjük.
Majd a tésztát kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráreszeljük a sajtot és felvágjuk 16 cikkre. A kifli alakúra feltekerjük. Megkenjük a tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt megsütjük.

Tálalás

16 db
Szezámmagos kifli Szezámmagos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!