
Szezámmagos kifli


Hozzávalók
Szezámmagos kifli
Ízlés szerint tölteni is lehet (elhagyható):
Elkészítés
Elkészítés
4 cipóra kell osztani a megkelt tésztát, majd egyesével pizzatányér nagyságúra nyújtani. (én sütőpapíron sodortam ki őket, így nem kellett újabb lisztszórás alájuk - felhőpuha lett a végeredmény)
8-8 egyenlő részre fel kell vágni minden korongot, majd ízlés szerinti töltelékkel kifli módra feltekerni. (A töltelék elhagyható.)
Aki mégis töltené:
A mi kedvencünk a füstölt sajttal + vékonyra szeletelt füstölt kolbásszal töltött - nem egész 10-10 dkg fogyott el ezekből ennyi tésztához. Olívabogyós-sajtos változatban is finom, virslis - sajtosan is.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe kell rakni, a tetejüket tojással kell megkenni, majd szezámmaggal meghinteni. (az első adagnál egy negyedórát még keleszteni kell a kifliket, a többi meg úgyis vár a sütésre ennyit.)
Mikor már aranybarnára sültek, készen is vagyunk.
Jó étvágyat és munkát hozzá! :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Szezámmagos kifli
Hozzávalók
Szezámmagos kifli
Ízlés szerint tölteni is lehet (elhagyható):
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
4 cipóra kell osztani a megkelt tésztát, majd egyesével pizzatányér nagyságúra nyújtani. (én sütőpapíron sodortam ki őket, így nem kellett újabb lisztszórás alájuk - felhőpuha lett a végeredmény)
8-8 egyenlő részre fel kell vágni minden korongot, majd ízlés szerinti töltelékkel kifli módra feltekerni. (A töltelék elhagyható.)
Aki mégis töltené:
A mi kedvencünk a füstölt sajttal + vékonyra szeletelt füstölt kolbásszal töltött - nem egész 10-10 dkg fogyott el ezekből ennyi tésztához. Olívabogyós-sajtos változatban is finom, virslis - sajtosan is.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe kell rakni, a tetejüket tojással kell megkenni, majd szezámmaggal meghinteni. (az első adagnál egy negyedórát még keleszteni kell a kifliket, a többi meg úgyis vár a sütésre ennyit.)
Mikor már aranybarnára sültek, készen is vagyunk.
Jó étvágyat és munkát hozzá! :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?