Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekváros papucs (kelt tésztás)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg tepertő darálva
2 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1,5 dkg só
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztő felfuttatjuk fél dl langyos, cukros vízben.
A hozzávalókat összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
Az elkészített tésztát 1 óráig kelesztjük, utána kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságú téglalappá.
Egy késsel, vagy derelyevágóval kb. 8x8 cm nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
A tésztadarabok közepét megkenjük szilvalekvárral, majd összeragasztjuk a két szélüket, és tojással megkenjük a papucsokat.
200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük őket pirosra.
Szilvalekváros papucs (kelt tésztás)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!