
Szilvalekváros papucs (kelt tésztás)


Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
A hozzávalókat összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
Az elkészített tésztát 1 óráig kelesztjük, utána kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságú téglalappá.
Egy késsel, vagy derelyevágóval kb. 8x8 cm nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
A tésztadarabok közepét megkenjük szilvalekvárral, majd összeragasztjuk a két szélüket, és tojással megkenjük a papucsokat.
200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük őket pirosra.


Szilvalekváros papucs (kelt tésztás)
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hozzávalókat összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
Az elkészített tésztát 1 óráig kelesztjük, utána kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságú téglalappá.
Egy késsel, vagy derelyevágóval kb. 8x8 cm nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
A tésztadarabok közepét megkenjük szilvalekvárral, majd összeragasztjuk a két szélüket, és tojással megkenjük a papucsokat.
200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük őket pirosra.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?