Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás lepény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás lepény

Hozzávalók
2 dl tej
kiskanál cukor
1/2 olaj
csipet só
1 db tojás
kb. 400 g liszt
50 g Rama margarin
2 tk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos, cukros tejbe futtassuk fel az élesztőt, öntsük hozzá a liszthez. Majd adjuk hozzá a tojást, az olajat, és a sót.
Hagyjuk legalább fél órát kelni, majd a tepsibe nyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük olvasztott margarinnal. Majd rátesszük a szilvákat, megszórjuk fahéjas cukorral.
200 °C-on előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Szilvás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!