Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás pite pudingos töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

45 dkg liszt
12 dkg cukor
25 dkg margarin
2 tojássárga
2-3 kanál tejföl
csipetnyi só
vanília esszencia

Töltelék:

80 dkg szilva
2-3 kanál cukor (ez változhat attól függően mennyire édes a szilva)
kiskanál fahéj
csapott mokkáskanál szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát hideg helyen pihentetjük.
A kimagolt szilvát a cukorral és a fűszerekkel meg 1 dl vízzel odarakjuk főni. A víz mennyisége változhat attól függően mennyire leveses, zamatos a szilva. Amikor megpuhult a szilva, rászórjuk a pudingport és tűz felett folyamatosan addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
A tésztából 2 lapot serítünk (nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit, hogy pereme is legyen, rásimítjuk a kihűlt szilvás pudingot, betakarjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük. Forró lerben (sütőben) sütjük.

Alternatív elkészítés

Teljesen kihűlve szeleteljük.
Szilvás pite pudingos töltelékkel Szilvás pite pudingos töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!