
Szilvás pite pudingos töltelékkel


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A kimagolt szilvát a cukorral és a fűszerekkel meg 1 dl vízzel odarakjuk főni. A víz mennyisége változhat attól függően mennyire leveses, zamatos a szilva. Amikor megpuhult a szilva, rászórjuk a pudingport és tűz felett folyamatosan addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
A tésztából 2 lapot serítünk (nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit, hogy pereme is legyen, rásimítjuk a kihűlt szilvás pudingot, betakarjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük. Forró lerben (sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés



Szilvás pite pudingos töltelékkel
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kimagolt szilvát a cukorral és a fűszerekkel meg 1 dl vízzel odarakjuk főni. A víz mennyisége változhat attól függően mennyire leveses, zamatos a szilva. Amikor megpuhult a szilva, rászórjuk a pudingport és tűz felett folyamatosan addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
A tésztából 2 lapot serítünk (nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit, hogy pereme is legyen, rásimítjuk a kihűlt szilvás pudingot, betakarjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük. Forró lerben (sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?