
Szülinapi csokoládés grillázstorta


Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A grillázshoz:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, kakaóport, darált diót és a sütőport összevegyítjük.
A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.
E kész masszát egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük.
180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.
A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel és kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik.
Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.
Itt a blogban, már talán háromszor is leírtam, de ismétlés a tudás anyja: egy tapadásgátlós lábasban egy maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük és mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.


Szülinapi csokoládés grillázstorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A grillázshoz:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, kakaóport, darált diót és a sütőport összevegyítjük.
A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.
E kész masszát egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük.
180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.
A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel és kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik.
Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.
Itt a blogban, már talán háromszor is leírtam, de ismétlés a tudás anyja: egy tapadásgátlós lábasban egy maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük és mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?