Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szülinapi torta

1 csokoládés és 1 vaníliás 3 lapos tortalap
fél liter narancslé
3 tasak vaníliás krémpor
porcukor (ízlés szerint)
4 érett banán
4 közepes nektarin
tejszínhab (a díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A torta alsó részéhez 2 csokis és 1 vaníliás lapot használunk. A megmaradt 2 vaníliás és 1 csokis lapból sablon segítségével kisebb kört vágunk ki ez lesz a torta emelete.
A fél liter narancslével kikavarjuk a 3 vanília ízű krémport. Porcukorral ízlés szerint édesítjük. 2 banánt és 2 nektarint botmixerrel pépesítünk és hozzákeverjük a krémhez. A megmaradt banánt és nektarint apró darabokra vágjuk. A gyümölcsdarabokkal megszórjuk a lapokat és vastagon rákenjük a krémet. Ugyanígy járunk el az emeleti résszel is. Tejszínhabbal vonjuk be és díszítjük.

Alternatív elkészítés

Sajnos a tortaszelet képe nem sikerült. Nem látszik a gyümölcs és a krém réteg.
Szülinapi torta Szülinapi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!