Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szülinapi torta

12 tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj

Krém:

40 dkg Rama
40 dkg porcukor
4 dl tejszín
csipet só

Díszítés:

Pillecukor fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Külön megsütök egy 8, és egy 4 tojásos piskótát. Amíg hűlnek, addig elkészítem a krémet. A Ramát kikeverem a cukorral, csipet sóval és beleszitálom a kakaóport. Jól kidolgozom. A tejszínt kemény habbá verem, majd a nagyon csokis krémhez keverem apránként, hogy a tejszín ne törjön össze. Először a nagyobbik piskótát töltöm. Három felé vágom, és minden lapra kenek a krémből, legyen krém a tetején, és az oldalán is, hogy a fondant ragadjon hozzá.
Megtöltöm a kisebbik piskótát is ugyanúgy, mint a másikat, és kezdődhet a díszítés.
Mikor a fondant borítás rákerült, egymásra helyezzük a tortákat, majd díszítjük.

Alternatív elkészítés

Rita konyhájában remek recept van videóval a cukorfondant készítéséről.
Szülinapi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!