Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi torta, gyerekeknek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű sárga piskóta:

5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt

kakaós lap (kráter süti ötlet):

3 tojás
12 dkg cukor
1/2 dl tej
1/2 dl olaj
12 dkg liszt
ha 2 színűt akarunk (1/2 tasak vaníliás, 1/2 csomag puncs ízű)

Gyümölcszselé:

bármilyen gyümölcsből

például:

15 dkg kajszibarack
15 dkg savanyú alma
20 dkg sütőtök
1 dl víz
3 evőkanál cukor
4-5 db szegfűszeg
1-2 db csillagánizs

tejszínes krém:

400 ml tejszín
40 dkg ananász kompót

tortabevonó:

200 ml tejszín
2 kanál túrókrém
2 kanál cukorpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Sárga piskóta: a tojások sárgáját mixerrel habosra keverem kb. fele cukorral, a másik felével pedig a tojásfehérjét kemény habba verem. Összekeverem a kettőt és beleszitálom a lisztet, lábosba vele és mehet a sütőbe 180 cels. fokon sütöm 25-30 percig (fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy meg van-e sülve, ha ragad még hagyod kicsit) sütőpor nem kell bele.
Kakaós lap: a tojássárgákat a fele cukorral habosra keverem, majd lassan hozzáadom a tejet (kicsit teszek bele, keverem tovább a mixerrel, kb. 3-szor ismétlem, míg elfogy a tej, ugyanígy teszem hozzá az olajat is, majd a lisztet, sütőport és a végén a kikevert tésztához adjuk a kemény tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortasütőbe öntjük (vékony tésztát fogsz kapni), kiskanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. (előző este is megfőzheted) Én 2 csomaggal főztem (egy rózsaszint, egy sárgát, de nem tettem bele mind). Ezt is 180 fokon sütöm.
Tejszínes krém: A tejszínt felverjük, belecsurgatjuk a langyosra hűlt 5 g (fél tasak) zselatint, ha nem édes a tejszínünk teszünk bele porcukrot ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott ananász kompótot.
A gyümölcs zselét, olyan gyümölcsből csináld, amit szeretsz. Nekem volt a fagyasztóba valami alma, kajszin keverek, meg egy puha sütőtök, kockára vágva, mindent egyberaktam felfőztem, mixeltem, kis cukrot tettem bele és 1 és egy fél (15 g.) zselatint beletettem a forró főzetbe, kihűtöttem (meg fagyasztóba is raktam, mikor kicsit megkeményedett rákentem a piskótára, nagyon pikáns fincsi zselé lett belőle. Főzés közben még tettem bele szegfűszeget és csillag ánizst, amit kiszedtem mikor finomra mixeltem.
A bevonó: 2 kanál túrókrém (én passzírozott friss tehéntúrót tettem bele) 2 kanál cukorporral elkeverünk, majd hozzáadunk 200 ml felvert tejszínt (növényi is lehet) és jól elkeverjük. Jó állagú vastagabb krémet nyerünk, amivel bevonjuk a tortát. Színezni is lehet, a leveleket is abból csináltam.

Tálalás

28 cm átmérőjű tortaformába sütöttem és 9 cm magas lett.

Tárolás

Jó, ha egy éjszaka áll a hűtőben fogyasztás előtt.

Alternatív elkészítés

Nem tűnik hosszadalmasnak, ha a pudingot(okat) előző este elkészítjük és legalább az egyik piskótát is megsütjük.
Szülinapi torta, gyerekeknek Szülinapi torta, gyerekeknek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!