
Szülinapi torta, gyerekeknek


Hozzávalók
Egyszerű sárga piskóta:
kakaós lap (kráter süti ötlet):
Gyümölcszselé:
például:
tejszínes krém:
tortabevonó:
Elkészítés
Elkészítés
Kakaós lap: a tojássárgákat a fele cukorral habosra keverem, majd lassan hozzáadom a tejet (kicsit teszek bele, keverem tovább a mixerrel, kb. 3-szor ismétlem, míg elfogy a tej, ugyanígy teszem hozzá az olajat is, majd a lisztet, sütőport és a végén a kikevert tésztához adjuk a kemény tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortasütőbe öntjük (vékony tésztát fogsz kapni), kiskanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. (előző este is megfőzheted) Én 2 csomaggal főztem (egy rózsaszint, egy sárgát, de nem tettem bele mind). Ezt is 180 fokon sütöm.
Tejszínes krém: A tejszínt felverjük, belecsurgatjuk a langyosra hűlt 5 g (fél tasak) zselatint, ha nem édes a tejszínünk teszünk bele porcukrot ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott ananász kompótot.
A gyümölcs zselét, olyan gyümölcsből csináld, amit szeretsz. Nekem volt a fagyasztóba valami alma, kajszin keverek, meg egy puha sütőtök, kockára vágva, mindent egyberaktam felfőztem, mixeltem, kis cukrot tettem bele és 1 és egy fél (15 g.) zselatint beletettem a forró főzetbe, kihűtöttem (meg fagyasztóba is raktam, mikor kicsit megkeményedett rákentem a piskótára, nagyon pikáns fincsi zselé lett belőle. Főzés közben még tettem bele szegfűszeget és csillag ánizst, amit kiszedtem mikor finomra mixeltem.
A bevonó: 2 kanál túrókrém (én passzírozott friss tehéntúrót tettem bele) 2 kanál cukorporral elkeverünk, majd hozzáadunk 200 ml felvert tejszínt (növényi is lehet) és jól elkeverjük. Jó állagú vastagabb krémet nyerünk, amivel bevonjuk a tortát. Színezni is lehet, a leveleket is abból csináltam.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Szülinapi torta, gyerekeknek
Hozzávalók
Egyszerű sárga piskóta:
kakaós lap (kráter süti ötlet):
Gyümölcszselé:
például:
tortabevonó:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kakaós lap: a tojássárgákat a fele cukorral habosra keverem, majd lassan hozzáadom a tejet (kicsit teszek bele, keverem tovább a mixerrel, kb. 3-szor ismétlem, míg elfogy a tej, ugyanígy teszem hozzá az olajat is, majd a lisztet, sütőport és a végén a kikevert tésztához adjuk a kemény tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortasütőbe öntjük (vékony tésztát fogsz kapni), kiskanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. (előző este is megfőzheted) Én 2 csomaggal főztem (egy rózsaszint, egy sárgát, de nem tettem bele mind). Ezt is 180 fokon sütöm.
Tejszínes krém: A tejszínt felverjük, belecsurgatjuk a langyosra hűlt 5 g (fél tasak) zselatint, ha nem édes a tejszínünk teszünk bele porcukrot ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott ananász kompótot.
A gyümölcs zselét, olyan gyümölcsből csináld, amit szeretsz. Nekem volt a fagyasztóba valami alma, kajszin keverek, meg egy puha sütőtök, kockára vágva, mindent egyberaktam felfőztem, mixeltem, kis cukrot tettem bele és 1 és egy fél (15 g.) zselatint beletettem a forró főzetbe, kihűtöttem (meg fagyasztóba is raktam, mikor kicsit megkeményedett rákentem a piskótára, nagyon pikáns fincsi zselé lett belőle. Főzés közben még tettem bele szegfűszeget és csillag ánizst, amit kiszedtem mikor finomra mixeltem.
A bevonó: 2 kanál túrókrém (én passzírozott friss tehéntúrót tettem bele) 2 kanál cukorporral elkeverünk, majd hozzáadunk 200 ml felvert tejszínt (növényi is lehet) és jól elkeverjük. Jó állagú vastagabb krémet nyerünk, amivel bevonjuk a tortát. Színezni is lehet, a leveleket is abból csináltam.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?