Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szuper gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szuper gyümölcstorta

4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg Rama
1 kk. zsír a forma kikenéséhez

Ezenkívül:

gyümölcshöz illő ízű puding
1/2 l tej, vagy gyümölcs ízű hűsítő
3 kanál cukor
gyümölcs ízlés szerint (pl. 2 kiwi, fél konzerv barack, piros ribizli)

Díszítés:

tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kizsírozzuk, lisztezzük a gyümölcstorta formát.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.

Elkészítés

A tojások fehérjét habbá verjük, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőben közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát rácsra borítva kihűtjük. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot és langyosan a már kihűlt tésztára öntjük. Hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított, felvágott gyümölccsel. Végül leöntjük a megfelelően elkészített tortazselatinnal.
A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben 2-3 napig tartható.

Alternatív elkészítés

Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből (2 dl folyadékhoz 1 dkg étkezési zselatin szükséges.)
Szuper gyümölcstorta Szuper gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!