Szuper gyümölcstorta
Hozzávalók
Szuper gyümölcstorta
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg Rama
1 kk. zsír a forma kikenéséhez
Ezenkívül:
gyümölcshöz illő ízű puding
1/2 l tej, vagy gyümölcs ízű hűsítő
3 kanál cukor
gyümölcs ízlés szerint (pl. 2 kiwi, fél konzerv barack, piros ribizli)
Dr. Oetker Tortazselé színtelen
Díszítés:
tejszínhab
Elkészítés
Előkészítés
Kizsírozzuk, lisztezzük a gyümölcstorta formát.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőben közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát rácsra borítva kihűtjük. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot és langyosan a már kihűlt tésztára öntjük. Hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított, felvágott gyümölccsel. Végül leöntjük a megfelelően elkészített tortazselatinnal.
A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.
A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.
Tálalás
16 szelet lesz belőle.
Tárolás
Hűtőben 2-3 napig tartható.
Alternatív elkészítés
Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből (2 dl folyadékhoz 1 dkg étkezési zselatin szükséges.)
Kedvencnek jelölöm
Szuper gyümölcstorta
Hozzávalók
Szuper gyümölcstorta
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg Rama
1 kk. zsír a forma kikenéséhez
Ezenkívül:
gyümölcshöz illő ízű puding
1/2 l tej, vagy gyümölcs ízű hűsítő
3 kanál cukor
gyümölcs ízlés szerint (pl. 2 kiwi, fél konzerv barack, piros ribizli)
Díszítés:
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Kizsírozzuk, lisztezzük a gyümölcstorta formát.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstortaformába öntjük és előmelegített sütőben közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát rácsra borítva kihűtjük. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot és langyosan a már kihűlt tésztára öntjük. Hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított, felvágott gyümölccsel. Végül leöntjük a megfelelően elkészített tortazselatinnal.
A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.
A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.
Tálalás
16 szelet lesz belőle.
Tárolás
Hűtőben 2-3 napig tartható.
Alternatív elkészítés
Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is gyümölcslé, víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből (2 dl folyadékhoz 1 dkg étkezési zselatin szükséges.)
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?