Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tárkonyos csirkeraguleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Tárkonyos csirkeraguleveshez:

500 g csirkemellfilé
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó (mirelit)
200 g csiperkegomba
150 g karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
frissen őrölt fekete bors
kb. 2 teáskanál szárított, morzsolt tárkony (ízlés szerint)
kb. ½ -1 darab citrom kifacsart leve
1 kis csokor petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csirkemellfilét felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk. A sárgarépát karikára, a csiperkegombát szeletekre vágjuk, a karalábét kockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.

Elkészítés:

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkekockákat fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a lábasba a sárgarépát és a karalábét, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sóval, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítjük, majd lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgarépa félpuha lesz. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, és együtt puhára főzzük.

A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. Ezt és a Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Végül hozzáfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, ha szükséges, még sózzuk. A levest forrón, tetszőleges kenyérfélével tálaljuk.

Tipp:

A leveshez víz helyett zöldség- vagy csirkealaplevet is használhatunk.
Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!