Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tej nélküli palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tej nélküli palacsinta

30 dkg tönkölybúza fehérliszt
2 evőkanál fructósum / lehet más édesítő szer is/
1 csipet só
2 egész tojás
6-7 dl szódavíz
2-3 dkg étolaj /Olíva olaj/

töltelékhez:

házi baracklekvár (ízlés szerint)
nutella
mák
dió

Kikenéshez:

növényi alapú margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Palacsinta sütő kikenése.

Elkészítés

Az anyagokat alaposan kikeverjük, kézi fakanállal, vagy robot géppel. Én a delimanós palacsinta sütőmet először kikentem kevés olajjal és a többit csak olaj nélkül sütöttem benne. Gyermekeimnek baracklekvárral és Nutellával kentem meg és nagyon ízlett nekik.

Tálalás

12-14 db lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Ki milyen tölteléket szeret, azzal kenje meg. Nagyon egyszerű tej nélkül is finom lett.
Tej nélküli palacsinta Tej nélküli palacsinta Tej nélküli palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!