Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös-diós krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
2 dkg porcukor
17 dkg cukor
2 ek. víz
10 dkg liszt
5 dkg vágott dió
1 csipet só

Krém:

3 dl tejföl
1 dl tej
3 ek. liszt
1 db tojás
1 kocka Rama
15 dkg porcukor

Tetejére:

vágott dió
étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a vágott diót. Margarinnal kikent, kilisztezett (kb. 23X33) tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt kisütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt. Simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a vanillincukorral, a porcukorral kihabosítjuk, a kihűlt tejfölös krémbe dolgozzuk. A tésztát a tepsiben hagyjuk, a krémet rásimítjuk. Csokoládét reszelünk rá, és vagdalt, pörkölt dióval megszórjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

Tálalás

Kb. 15 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Aki nem szereti, a tetejéről a diót elhagyhatja.
Tejfölös-diós krémes Tejfölös-diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!