
Tejfölös-diós krémes


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a vágott diót. Margarinnal kikent, kilisztezett (kb. 23X33) tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt kisütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt. Simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a vanillincukorral, a porcukorral kihabosítjuk, a kihűlt tejfölös krémbe dolgozzuk. A tésztát a tepsiben hagyjuk, a krémet rásimítjuk. Csokoládét reszelünk rá, és vagdalt, pörkölt dióval megszórjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Tejfölös-diós krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a vágott diót. Margarinnal kikent, kilisztezett (kb. 23X33) tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt kisütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt. Simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a vanillincukorral, a porcukorral kihabosítjuk, a kihűlt tejfölös krémbe dolgozzuk. A tésztát a tepsiben hagyjuk, a krémet rásimítjuk. Csokoládét reszelünk rá, és vagdalt, pörkölt dióval megszórjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?