Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes-barackos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg Rama
8 dkg kristálycukor
1 tojás
20 dkg liszt
csipet só

Töltelék:

50 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl főzőtejszín
2 tojás
15 dkg kristálycukor

Tetejére:

2 dl habtejszín
50 dkg barack

A forma kikenéséhez:

Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el. Az áttört túróhoz hozzáadom a tejszín, a tojásokat, a cukrost és a vaníliás cukrot. Ha van, reszelek hozzá egy kis citromhéjat is. Következő lépés a tészta elkészítése. Fontos, hogy a hozzávalók szoba-hőmérsékletűek legyenek. A puha Ramát kikeverem a cukorral, majd a tojást, a lisztet, a csipet sót hozzáadom és összegyúrom. A tésztát peremes, kikent tortaformába (26 cm-es) teszem, hogy pereme is legyen kb. 5-6 cm-es. Rásimítom egyenletesen a tölteléket és előmelegített sütőben 175 fokon, légkeverés esetén 160 fokon kb. 60 percig sütöm. 10-15 percig hagyom a formában, majd még melegen kiemelem és megvárom, amíg teljesen kihűl. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, a tészta tetejére simítom és az összedarabolt barackot a tetejére szórom.

Alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Tejszínes-barackos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!