Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes eperfagyi kókuszos babapiskótával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszínes eperfagyi kókuszos babapiskótával

150 ml tejszín
100 g sűrített tej
575 g eper
1 db tojás
50 g kristálycukor
25 g liszt
50 g kókuszreszelék
25 g vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk kicsumázzuk és összeturmixoljuk.

Elkészítés

Fagyi: 150 ml tejszín (hulala), 100 gramm sűrített tej, 575 gramm eper A tejszínt és a sűrített tejet kisebb lábosba tesszük, majd kis lángon forráspontig hevítjük néha megkevergetve. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a kihűlt tejszínnel. Ha van fagyi gép, akkor a leírása szerint járunk el. Ha nincs az se baj, mert fogunk egy fém edényt, amit előzőnap a mélyhűtőbe tettünk beleöntjük és robotgéppel a legkisebb fokozaton kb.15-20 percig körbe- körbe keverjük, majd mikor már krémes egy lezárható műanyagba töltjük és úgy be a mélyhűtőbe.1óra múlva fogyasztható. Fogyasztás előtt kb. 10percre hagyjuk szobahőmérsékleten így nem lesz úgy megfagyva.
Kókuszos piskóta: 1db tojás, 50 g kristálycukor, 25 g olvasztott vaj, 25 g liszt, 50 g kókuszreszelék Előmelegítjük a sütőt 190 fokon.(gázon 5-ös fokozat) Tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Kis babapiskóta formákat teszünk a tepsibe kb. 1ujjnyira egymástól. Kb. 10-12 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Tálalás

6 személy

Tárolás

Fagyasztóban.
Tejszínes eperfagyi kókuszos babapiskótával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!