Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyés alagút

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszínes gesztenyés alagút

3 cs. tejszínhabpor
2 cs. gesztenyemassza
20 - 25 db babapiskóta
6 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejszínport elkészítjük a tasakon feltüntetett utasítás szerint.
A gesztenyemasszákból vizes kézzel rudakat formálunk. Elkészítjük a zselatint, melyet langyos állapotban a tejszínhabhoz keverünk.
Kibéleljük az őzgerincformát folpack-kal, majd a tejszínhabbal ¾- ig töltjük. Ezután belehelyezzük a gesztenyemassza rudat. Majd a maradék tejbe beletesszük a vaníliás cukrot. Ebbe forgatjuk meg a babapiskótákat, mellyel lezárjuk a formánkat. Vigyázni kell, hogy ne nagyon szívja meg magát a babapiskóta.

Tálalás

Nekem 20 szelet lett belőle.Tiramisu babapiskótát használtam, ebből 10 db fér el az én őzgerinc formámon.

Tárolás

Hűtőben.
Tejszínes gesztenyés alagút Tejszínes gesztenyés alagút Tejszínes gesztenyés alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!