Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes karamellás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
100 ml tej
100 ml étolaj
2 csomag instant kávé /3:1/

Krém I:

500 ml tej
2 csomag karamell puding /ebből 2 kávéskanállal félre teszünk/
20 dkg Rama
15 dkg porcukor

Krém II:

500 ml tejszín

Márvány máz:

2 kávéskanál karamell pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál cukor
150 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, a cukrot a tojásokkal a tejjel és olajjal végül a sütőporos liszttel és az instant kávéporral. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben megsütjük 190 fokon 35-40 perc.
A tejben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a cukorral habosra kevert Ramával és rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliával és rákenjük a krémre.
A márvány máz összetevőit összekeverjük és megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tejszín tetejére és egy hústű segítségével megcirógatjuk.
Hűtőbe tesszük és 3-4 óra múlva fogyasztható.
Tejszínes karamellás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!